Product added to your WishlistView Wishlist

Blogit ovat edelleen kuninkaita hakukonenäkyvyydessä. Olitpa sitten pieni paikallinen yritys tai iso kansainvälinen toimija, haluat uusia myyntiliidejä. Liidit ovat jokaiselle yritykselle tärkeitä ja internetin aikakaudella niitä voi kerätä tehokkaasti omilla verkkosivuilla sitouttavien sisältöjen avulla.

Uuden markkinointitutkimuksen mukaan jopa 88 % B2B-yrityksistä hyödyntää sisältömarkkinointia.  Kuitenkin saman tutkimuksen mukaan 60 % yrityksistä kertoo haasteeksi sitouttavan sisällön tuottamisen verkkosivuille. Tutkimuksesta voi päätellä, että monet yritykset ovat oikealla tiellä, mutta eivät oikein tiedä mitä pitäisi tehdä.

Yritysten pitäisi kertoa verkkosivuillaan mitä meillä on tarjota, keitä olemme ja miksi ihmisten pitäisi kiinnostua. Kahden ensimmäisen esille nostaminen on helppoa, kun esittelee tuotteita, palveluita, henkilöstöä ja yrityksen historiaa. Kiinnostuksen herättäminen on kaikista vaikeinta, mutta myös oleellisinta liidien keräyksen kannalta.

Hyvin kirjoitetun blogin avulla yritykset voivat herättää vierailijoiden kiinnostuksen sekä kerätä tehokkaasti uusia liidejä. Seuraavaksi kerron kolme syytä, miksi yritysblogi kannattaa perustaa.

1. Kasvatat verkkosivuliikennettäsi

Aktiivisesti bloggaavat yritykset saavat paljon enemmän linkkauksia verkkosivuilleen sekä jopa 50 % enemmän sivustovierailuja. Blogin avulla vuorovaikutat asiakkaidesi kanssa inhimillisellä tavalla ja pystyt tarjoamaan paljon tuotetietoja ja myyntipuheita arvokkaampia sisältöjä. Näytä asiakkaillesi, että olet toimialan edelläkävijä, auta heitä oppimaan, jaa sisältöjä kulissien takaa ja ole oma itsesi.

2. Parannat Google näkyvyyttäsi

Uusien liidien saaminen on blogin kirjoittamisen paras sivuvaikutus ja voit saada liidejä silloinkin, kun et työskentele. Tutkimuksen mukaan yritykset, jotka bloggaavat saavat 67 % enemmän liidejä kuin yritykset, jotka eivät kirjoita blogia. Tämä johtuu siitä, että hakukoneet arvostavat blogikirjoituksia. Mikäli julkaiset säännöllisesti uutta sisältöä, joissa on käytetty yrityksen avainsanoja, parannat merkittävästi hakukonenäkyvyyttäsi ja voitat kilpailijasi orgaanisessa näkyvyydessä.

3. Asemoit yrityksesi toimialan johtajaksi

Relevanttien, kiinnostavien ja viihdyttävien sisältöjen tarjoaminen oikealle kohdeyleisölle kasvattaa luottamusta yritystäsi kohtaan ja osoittaa, että todella ymmärrät toimialasta. Hyödyllisten vinkkien tarjoaminen asiakkaille osoittaa, että välität heistä aidosti. Mitä enemmän pystyt osoittamaan, että olet ammattilainen omalla toimialallasi, sitä enemmän ihmiset haluavat kuulla mitä sinulla on sanottavana ja he myös levittävät sanomaasi. Yritysblogissa kannattaa hyödyntää myös yrityksen ulkopuolisia kirjoittajia toimialan huipulta, joiden avulla blogi leviää usein vielä laajemalle ja lisää yrityksesi tunnettavuutta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

Yritysblogin pitäisi olla osa markkinointistrategiaa

- taneli.katila