Product added to your WishlistView Wishlist

Moderni internet kehittyy kovaa vauhtia ja on yhä vaikeampi tavoittaa käyttäjiä. Vanhat strategiat eivät enää toimii ja uudet ovat vasta kehittymässä. Ei ole aina selvää, mitkä strategiat toimivat ja mitkä eivät. Välillä koet uudet ideat erinomaisiksi, mutta lopulta ne ovatkin käyttäjää häiritseviä ja käyttökelvottomia. Vielä muutama vuosi sitten hyvin suunniteltu käyttöliittymä varmisti hyvän käyttökokemuksen, mutta mobiililaitteiden yleistyminen on muuttanut tilannetta radikaalisti.

DesignContest on hiljattain analysoinut verkkopalveluiden designia ja tehnyt ennustuksia tulevasta. Verkkopalvelun kauniilla ulkoasulla ei ole merkitystä, jos sen käyttö on epämukavaa ja vuorovaikutus käyttäjien kanssa vähäistä. Verkkopalvelun käyttäjäkokemus onkin ensimmäinen asia, johon suunnittelijoiden on panostettava.

Seuraavaksi käydään läpi verkkopalveluiden design trendit vuonna 2016.

1. Koko näytön kuvat

Viimeisimmät tutkimukset ovat osoittaneet, että isot koko näytön kokoiset kuvat saavat vierailijan pysymään hieman kauemmin verkkopalvelussa. Yksinkertaisesti, koko näytön kokoiset kuvat herättävät huomioita ja parantavat konversioita.

Vuonna 2016 taustakuvissa trendeinä ovat kuvat nauravista onnellisista ihmisistä ja liikkuvat kuvat eli ns. cinemagraphit.

2. Värisävyt kontrastina call-to-action painikkeisiin

Yksi vuoden mielenkiintoisimmista trendeistä tänä vuonna on saman värin eri sävyjen hyödyntäminen sivuilla. Värisävyt muodostavat selkeän kontrastin CTA-painikkeeseen.

3. Jaettu näyttö

Jos yhdistät tuotteita tai palveluita eri kategorioista esimerkiksi samaa mainoskampanjaa varten, kannattaa hyödyntää jaetun näytön näkymää. Jaetun näytön avulla käyttäjä voi valita nopeasti ja helposti itseä kiinnostavan asian ja siirtyä eteenpäin.

4. Yksinkertainen on kaunista

Poista kaikki epäoleellinen ja liiallinen sisältö verkkopalvelusta. Jätä vain tarvittavat elementit ja sisällöt, jotka tuovat lisää potentiaalisia asiakkaita. Tärkeintä on voimakas ja tarkkaan mietitty otsikko, joka paljastaa sivun arvoehdotelman. Lisäksi on muistettava laittaa näkyvä ja houkutteleva CTA-painike otsikon lähettyville.

Lisävaihtoehdot ja ominaisuudet voivat lisätä verkkopalvelun konversioita vain, jos ne ovat helposti löydettävissä. Verkkopalvelun suunnittelussa on keskityttävä yksinkertaiseen navigointiin. Käyttäjien on löydettävä välittömästi etsimänsä asiat.

5. Huomioi yleisösi

Personoi verkkopalvelun käyttäjät ja kiinnitä huomio heihin! Seuraa, miten he ovat käyttäytyneet verkkopalvelussa aikaisemmin ja tarjoa heille kerätyn datan perusteella personoituja sisältöjä oikea-aikaisesti. Tutkimusten mukaan personoitu sisältö lisää vierailijoiden ostohalukkuutta.

6. Videot

Asiantuntijoiden mukaan videot ovat yksi tehokkaimmista tavoista lisätä verkkopalvelun käytettävyyttä. Miksi näin on? Videot lisäävät luottamusta ja uskottavuutta brändiä kohtaan, koska vierailijat kokevat videon vaikuttavammaksi kuin valokuvat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

Verkkopalvelun design trendit vuonna 2016

- taneli.katila