Product added to your WishlistView Wishlist

Verkkokaupan turvallisuus on erittäin tärkeää, samalla kun sähköinen kaupankäynti kasvaa valtavalla vauhdilla. Jos sinulla on verkkokauppa, tiedät varmasti, että ne ovat suosittuja kohteita hakkereille ja huijareille. Verkkokaupat ovat täynnä tuhansia luottokorttitietoja ja muita henkilötietoja, tehden kaiken kokoisista verkkokaupoista kiinnostavia rikollisille. Turvallisuudesta on huolehdittava ja se on myös tärkeä osa verkkokaupan asiakaskokemusta.

Ennen kuin perustat verkkokaupan sinun pitää varmistaa, että kaikki tarvittavat systeemit turvallisuusaukkojen tukkimiseen ovat kunnossa. Tämä artikkeli listaa viisi tärkeintä turvallisuusasiaa verkkokaupoille. Verkkokaupan turvallisuus koostuu monista tekijöistä,

mutta tässä artikkelissa keskitymme suojautumaan kaikista yleisimpiä haavoittuvuuksia vastaan. Monet näistä ovat yksinkertaisia ratkaisuja, jotka jokainen pystyy toteuttamaan. Seuraavana esitettävät vinkit ovat perusasioita ja kaikkien verkkokaupan perustajien tulisi huomioida ne ennen verkkokaupan avaamista.

1. Verkkokaupan turvallisuus vaatii SSL-sertifikaatin

Maksukorttiyhtiöt ovat asettaneet SSL:n standardiksi turvalliseen maksamiseen verkkokaupoissa. Jotta olet luotettava toimija, sinun pitää turvata ja kontrolloida asiakkaiden luottokortti- ja henkilötietoja. Vaikka hyödynnät maksukaistoja, sinun täytyy varmistaa, että liikenne asiakkaiden ja serverisi välillä on turvallinen. Mielestämme jokainen sivu pitää suojata SLL-sertifikaatilla, mikäli sivuilla suoritetaan maksutapahtumia. Tämä on minimivaatimus asiakkaiden tietojen suojelemiseen ja samalla luottamuksen rakentamiseen.

2. Älä säilytä liikaa asiakkaiden tietoja

Monissa tapauksissa ei ole mitään tarvetta säilyttää tuhansien asiakkaiden luottokorttinumeroita, CVV2 numeroita ja niiden voimassaolo tietoja. Turvallisuusasiantuntijoiden mukaan kaikki asiakkaiden henkilötiedot tulee tyhjentää säännöllisesti ja säilyttää ainoastaan vähän dataa servereillä palautuksia ja takaisinperintöjä varten. Verkkokaupan turvallisuus ei vaadi, että lopetat kaiken tärkeän datan keräämisen, sillä markkinointikampanjoissa sähköpostiosoitteiden, nimien ja puhelinnumeroiden keräys on välttämätöntä. Kuitenkin on mietittävä tarkasti, miten paljon asiakasdataa varastoidaan.

3. Verkkokaupan turvallisuus vaatii useita kerroksia

Monikerroksinen turvallisuus on välttämätöntä verkkokaupoissa. Palomuurit aloittavat suojauksen pysäyttämällä hakkerien pääsyn verkkoon. Tämän lisäksi kerroksittainen turvallisuus pitää esiintyä yhteydenottolomakkeissa, kirjautumissalasanoissa, kyselyissä ym. Usean kerroksen turvallisuus on tehokas suojautumiskeino sovellustason hyökkäyksiä, kuten SQL-injektiota vastaan.

4. Varmista DDoS-suoja pilvipohjaisissa palveluissa

Hajautetut palvelunestohyökkäykset (DDoS) ovat lisääntyneet ja ne ovat aikaisempaa edistyneempiä. Niiden tarkoituksena on lamauttaa verkkopalvelun palvelimet kohdistamalla niihin suuri määrä dataa tai häiritsemällä niiden toimintaa muuten. Hyökkäyksen tavoitteena on estää muiden käyttäjien pääsy esimerkiksi verkkokauppaan. Tavoitteena on järjestelmän toiminnan häiritseminen, ei siihen tunkeutuminen.

Monet laadukkaat DNS palvelut tarjoavat turvaa hajautetuille palvelunestohyökkäyksille. Verkkokauppaan tuleva liikenne täytyy ohjata tehokkaan DDoS suojauksen tarjoavan palomuurin läpi, mikä suodattaa ainoastaan turvallisen liikenteen takaisin sivustollesi. Yrityksille on paljon kalliimpaa taistella näitä hyökkäyksiä vastaan itsenäisesti

5. Asenna tietoturvapäivitykset järjestelmään säännöllisesti

Asenna aina uudet tietoturvapäivitykset välittömästi! Jo yhden päivän odottelu voi olla kohtalokasta. Mikä on yhteistä useimmille murretuille sivustoille? Niissä on vanhentuneet ohjelmistoversiot ja koodi. Verkkokaupan turvallisuus lisääntyy huomattavasti, mikäli pidät ohjelmiston ajan tasalla. Näin vältätetään huolimattomuudesta aiheutuneet hyökkäykset.

Lopuksi

Verkkokaupan turvallisuus huolettaa monia. Kuitenkin jos turvallisuusasiat hoidetaan kuntoon, ei asiakkaiden tarvitse pelätä tietojensa menettämistä. Näiden viiden askeleen avulla verkkokauppasi turvallisuus lisääntyy huomattavasti. Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä tai haluat keskustella enemmän verkkokaupan turvallisuudesta, ota yhteyttä!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

Verkkokaupan turvallisuus ja 5 vinkkiä sen kehittämiseen

- taneli.katila