Product added to your WishlistView Wishlist

Verkkokaupan perustaminen on tällä hetkellä erityisen kannattavaa. Tutkimuksen mukaan sähköisen kaupankäynnin arvo kasvaa räjähdysmäisesti vuoteen 2018 asti. Yritykset eri puolilla maapalloa ovat siirtäneet katseensa verkkokauppoihin toimialoista riippumatta.  Verkkokaupan perustaminen on järkevää monestakin syystä, joita erittelemme artikkelissamme: 5 tärkeintä syytä perustaa verkkokauppa. Kuitenkin tämä markkinoiden muutos tekee kilpailusta äärimmäisen tiukkaa ja kilpailijat ovat vain yhden klikkauksen päässä.  Voit tarjota laadukkaita tuotteita kilpailukykyiseen hintaan, mutta tämä on vasta alkua verkkokaupan asiakaskokemuksen rakentamisessa.

Nykyään verkkokaupan perustaminen on lähes välttämätöntä, jotta asiakkaita voidaan palvella tehokkaasti ympäri vuorokauden. Kuitenkin erottautuminen voi olla haasteellista ja pitää tietää tarkalleen, mitä verkkokauppaan kannattaa sisällyttää. Tässä annamme neljä vinkkiä verkkokaupan asiakaskokemuksen parantamiseen.

Ensivaikutelma

Kun ihmiset tulevat verkkokauppaasi, sinun tulee vangita heidät heti mukaansa tempaavalla “call-to-action”- painikkeella. Se voi olla lyhyt sanonta tai muutama lause, jonka tarkoituksena on ilmoittaa miksi yrityksesi on olemassa ja miksi siitä pitäisi olla kiinnostunut. Lisäksi on järkevä miettiä kirjautumispainikkeen ja sosiaalisen median painikkeiden sijaintia ja designia, jotta ne tulevat hienovaraisesti käyttäjän nähtäville.

Yritykset haluavat tyypillisesti asiakkaiden rekisteröityvän verkkokauppoihin. Mikäli pyydät ihmisiä rekisteröitymään ennen ostosten tekemistä, tee siitä mahdollisimman yksinkertaista. Kukaan ei halua täyttää pitkiä kaavakkeita, sähköpostiosoitteen ja salasanan pyytäminen riittävät aluksi mainiosti. Asiakaskokemusta voi kehittää kysymällä ihmisiltä, haluavatko he rekisteröityä ostosten tekemisen jälkeen, jotta seuraava ostoskerta onnistuu entistä vaivattomammin.

Panosta verkkokaupan visuaalisuuteen

Verkkokaupan perustaminen kannattaa aloittaa sen visuaalisuuden suunnittelusta. Kukaan ei viihdy kauaa tylsillä sivuilla, joissa on sekavaa sisältöä. Verkkokaupan sekavuus ja puutteellinen sisältö ovat varmoja tapoja karkoittaa potentiaaliset asiakkaat. Nykyään asiakkaat arvostavat selkeää ja miellyttävää aloitusnäkymää. Verkkokaupan rungon ja asettelun tulee olla yhdenmukainen yrityksen arvojen ja kulttuurin kanssa. Houkuttelevat kuvat, jotka kuvaavat havainnollistaen sisällön sekä selkeä typografia ovat hyviä tapoja aloittaa. Lisäksi kannattaa miettiä verkkokaupan staattisten ja interaktiivisten elementtien, kuten painikkeiden värejä ja kuvia.

Käytettävyys

Verkkokaupan huono käytettävyys on varma tapa karkoittaa asiakkaat. Mikäli verkkokaupan ominaisuudet eivät toimi saumattomasti, potentiaaliset asiakkaat lähtevät ostamaan kilpailevasta kaupasta. Selkeä navigointipolku on varma keino verkkokaupan käyttäjäystävällisyyden kehittämiseen. Sivukartan tulee olla mahdollisimman helppokäyttöinen ja selkeä. Olemme kertoneet sivukartoista aikaisemminkin hakukoneoptimointiin liittyvän artikkelisarjamme ensimmäisessä osassa. Asiakkaiden pitää löytää haluamansa asiat nopeasti ja vaivattomasti. Freepeople verkkokauppa on erinomainen esimerkki hyvin toteutetusta verkkokaupasta.

Kun käyttäjä löytää mielensensä tuotteen, tarvittavat tuotetiedot pitää esittää selkeästi ja ytimekkäästi. Lyhyeen tuotekuvaukseen kannattaa laittaa linkit mahdollisiin tuotearvioihin, mahdollisuus kysyä lisätietoja virtuaalisesta chatista ja kuvagalleria tarkkoja tuotekuvia varten. Ostoprosessi aina tuotteen etsimisestä, tuotteen maksamiseen pitää rakentaa todella nopeaksi ja yksinkertaiseksi. Ostoprosessin vaivattomuus on mielestämme tärkein yksittäinen tekijä, jotta verkkokaupan perustaminen onnistuu menestyksekkäästi.

Turvallisuus ja helppo maksaminen

Asiakkaiden luottamuksen voittaminen on avainasemassa onnistumiseen. Jo ennen kuin asiakkaat ostavat, hyviin tapoihin kuuluu vakuttaa ostamisen turvallisuus. Turvallisuuden voi todentaa ohjaamalla asiakkaat linkin avulla sivulle, missä kerrotaan verkkokaupan yksityisyydensuojasta ja turvallisuudesta. 

Lopuksi, kun asiakas viimeistelee ostoksensa kassalla on hyvä pitää prosessi yksinkertaisena. Kuitenkin asiakkaalle kannattaa antaa tarpeeksi vaihtoehtoja, jotta hän tuntee kontrollin säilyvän hänellä. Kassalla asiakas jo viimeistelee ostoksiaan, äläkä pilaa kauppoja viime hetken piilotetuilla kuluilla. 

Mikäli verkkokaupan perustaminen on mielessä, autamme mielellämme. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

Verkkokaupan perustaminen: mitkä tekijät vaikuttavat hyvään asiakaskokemukseen?

- taneli.katila