Product added to your WishlistView Wishlist

Verkkokaupan hakukoneoptimointi on monimutkainen prosessi ja siinä onnistuminen vaati monen tekijän huomioimista. Valitettavan monet verkkokaupat painivat samojen optimointi kysymysten kanssa toimialasta ja kohderyhmistä riippumatta. Heikosti optimoituihin verkkokauppoihin ohjautuu vähemmän laadukasta liikennettä ja tämä vaikuttaa negatiivisesti kassavirtoihin.

Usein verkkokauppiaat keskittyvät parantamaan visuaalisuutta ja käyttökokemusta hakukonenäkyvyyden kustannuksella. Keskittyminen ainoastaan verkkokaupan houkuttelevuuteen ja käytettävyyteen vähentää merkittävästi asiakkaiden konvertoitumista orgaanisista lähteistä.

Seuraavien SEO-optimointi vinkkien avulla voit kehittää verkkokauppaasi hakukoneystävällisemmäksi.

Tee tuotekuvauksista uniikkeja

Verkkokauppojen tuotevastaavat tuntevat omat tuotteensa täydellisesti, mutta harvoin he ovat SEO-optimoinnin ammattilaisia. Tämä johtaa usein lyhyisiin ja puutteellisiin tuotekuvauksiin, jotka ovat otettu välillä suoraan valmistajan sivuilta. Verkkokaupan tuotteet eivät näy korkealla orgaanisissa hakukonetuloksissa ilman informatiivisia, sitouttavia ja uniikkeja tuotekuvauksia.

Tuotteista ja toimialasta riippumatta, kirjoita 150-300 sanan mittaisia kuvauksia, jotka ovat linjassa kohderyhmän käyttämien hakusanojen kanssa. Kuvauksissa kannattaa mainita sekä kyseinen tuote, että laajemmin mihin tuoteryhmään se kuuluu.

Hyödynnä tuotearvioita

Arvioiden lisääminen tuotesivuille on erinomainen tapa lisätä relevanttia sisältöä. Amazon hyödyntää tuotearvioita tehokkaasti ja heillä on kymmeniä tuhansia arvioita, jotka auttavat ostajaa sekä parantavat konversioita. Tutkimuksen mukaan 80 prosenttia kuluttajista antaa tuotearviolle yhtä paljon arvoa kuin ystävien antamille suosituksille.

Tämän tutkimuksen nojalla on erittäin tärkeää tarjota potentiaalisille asiakkaille tuotearvioita, jotka perustuvat todellisiin kokemuksiin eikä yrityksen omiin markkinointimateriaaleihin. Yritä hankkia mahdollisimman paljon tuotearvioita ja suositteluita, joiden avulla todistat arvoa ja auktoriteettia hakukoneille sekä parannat konversioita.

Optimoi sopivilla hakulausekkeilla

Markkinointiosasto voi innovoida hienoja tuotenimiä, mutta ne ovat hyödyttömiä, jos asiakkaasi eivät ymmärrä niitä. Tuotteet pitää optimoida sellaisten nimien perusteella että, asiakkaat ja hakukoneet ymmärtävät mitä tuotteita tarjoat ja kuka ne on valmistanut. Älä optimoi tuotteitasi toisarvoisen tiedon, kuten tuotekategorioiden (SKU), värin tai koon perusteella.

Muista sisällyttää brändien nimet ja mallinumerot otsikkotageissa, metakuvauksissa ja kuvien alt-teksteissä.

Älä työnnä liikaa avainsanoja tuotesivuille

Avainsanojen ahtaminen tuotekuvauksiin ei tuo verkkokauppaasi yhtään enempää orgaanisia vierailijoita tai paranna avainsanojesi näkyvyyttä. Tarjoa mielummin sisältöä, mikä auttaa asiakkaita ja kuvailee tuotteesi arvoa. Tämä lisää käyttäjien sitoutumista, parantaa orgaanista näkyvyyttä sekä konversioita.

Lisää alt-tekstit kaikkiin kuviin

Verkkokaupat ovat täynnä kuvia ja on erittäin tärkeää, että jokaisessa niissä on relevantti alt-teksti. Kuvien alt-tekstit auttavat hakukoneita ymmärtämään, mitä kuvat edustavat ja miten ne liittyvät brändiisi. Varmista, että jokaisen kuvan alt-teksti todella liittyy selkeästi kyseiseen kuvaan. Älä kuitenkaan käytä samaa avainsanaa tai brändin nimeä liian useasti, koska se heikentää hakukonenäkyvyyttä.

Panosta URL-osoitteisiin

URL-osoitteisiin kannattaa aina sisällyttää tuotteen tai tuotekategorian nimi, jonka kohdeyleisö ymmärtää. Liian usein niissä käytetään tuotenumeroita ja kategoria ID:tä, joista potentiaaliset asiakkaat eivät tajua mitään. Käyttäjäystävällisesti suunniteltu URL auttaa kohdeyleisöä (ja hakukonerobotteja) ymmärtämään, missä kohtaa sivua he ovat sekä miten he pääsevät eteenpäin kohti ostoskoria.

Kirjoita mielekästä sisältöä

Verkkokaupan sivuilla pitää olla riittävästi sisältöä, jotta hakukoneet tunnistavat ne todelliseksi auktoriteeteiksi kilpailijoiden joukosta. Yritä sisällyttää 400-500 sanaa jokaiselle sivulle. Kerro sivuilla tuotteistasi ja tuotekategoroistasi, kohdista viesti oikeille kohderyhmille ja anna valmiiksi vastaukset yleisimpiin kysymyksiin, joihin potentiaaliset asiakkaasi etsivät vastauksia hakukoneista.

Sisällytä sosiaalisen median jakopainikkeet

Sosiaalinen jakaminen johtaa usein käyttäjien sitouttamiseen ja tällä on suora vaikutus orgaaniseen hakukonenäkyvyyteen. hakukoneille lähetetään joka kerta tieto siitä, kun joku jakaa sisältöjäsi sosiaaliseen mediaan.

Varmista, että tuotesivuillasi on helposti löydettävät sosiaalisen median jakopainikkeet yleisimpiin some-kanaviin ja kehota vierailijoita myös jakamaan sisältöjä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi osa 1.

- taneli.katila