Product added to your WishlistView Wishlist

Verkkokaupan asiakaskokemus vähentää parhaimmillaan kitkaa ja luo asiakkaalle mahdollisimman vaivattoman ja sitouttavan kokemuksen. Valitettavan harva verkkokauppa onnistuu tässä tavoitteessa. Käytätkö aikaasi siihen, että optimoit verkkokauppaa jatkuvasti tehokkaammaksi, jotta asiakkaat palaavat sinne uudestaan? Seuraavaksi annan neljä vinkkiä, joiden avulla vangitset yleisösi ja parannat verkkokauppasi käyttökokemusta. Kirjoitin aikaisemmin verkkokaupan parhaista käytännöistä ja sen blogin sisältö tukee hyvin näitä vinkkejä.

1. Vähennä sivun latausaikoja

Verkkokaupan nopeus on erittäin tärkeä asiakaskokemukseen vaikuttava tekijä ja sen merkitys kasvaa koko ajan. Internetin käyttäjät eivät ole enää tottuneet hitaisiin yhteyksiin. Tehokkuudesta ei kannata säästää kun suunnitellaan verkkokaupan perustamista. Nykyään mobiiliikäytön osuus kasvaa koko ajan ja sivuston on avauduttava nopeasti kaikilla päätelaitteilla. Mikäli näin ei ole tekee asiakas ostoksensa jossain toisessa verkkokaupassa.

Monet tutkimukset todistavat tämän. Tämän infograafin mukaan yhden sekunnin viive latausajassa vähentää konversiota 7 prosenttia. Tästä voi jokainen laskea, miten paljon hidas verkkokauppa menettää euroja vuodessa.

2. Tarjoa live chat mahdollisuus

Asiakkailla on usein paljon kysymyksiä, mutta harvoin he tarttuvat puhelimeen tai käyttävät aikaa sähköpostin kirjoittamiseen. He haluavat vastaukset kysymyyksiinsä välittömästi verkkokaupassa. Verkkokaupan asiakaskokemus pitää olla mahdollisimman lähellä kivijalkakauppoja, joten asiakkaalla tulee olla mahdollisuus esittää kysymyksiä reaaliaikaisesti. Live chat on on ratkaisu tähän ja jokaisen verkkokaupan kannattaa miettiä sen käyttöönottoa. Chat parantaa asiakaskokemusta ja samalla tehostaa asiakaspalvelua.

3. Tarjoa mahdollisuus suodattaa tuotteita

Kun verkkokauppa myy useita tuotteita on ostoprosessin virtaviivaistaminen äärimmäisen tärkeää. Yksi hyvä keino tähän on kehittää edistyksellinen tuotteiden suodatus mahdollisuus. Antamalla asiakkaille mahdollisuuden suodattaa tuotteita värin, koon, sukupuolen, tyylin ym. mukaan näytät heille vain tuotteita, joita he todella tarvitsevat. Tämä ei ainoastaan nopeuta ostoprosessia, vaan tarjoaa asiakkaalle kohdennetumpaa sisältöä.

4. Lisää luottamusta verkkokaupan turvallisuudella

Luottamus on aina tärkeää kuluttajakaupassa, mutta verkkokaupassa sen rooli korostuu erityisesti. Käyttäjät haluavat varmistua, että he tekevät ostoksia luotettavilla sivuilla, varsinkin kun he ovat verkkokaupassa ensimmäistä kertaa. Paras tapa osoittaa verkkokaupan luotettavuus on hyödyntää tiettyjä turvallisuus ominaisuuksia. HTTPS merkintä osoitekentässä on ehdoton jokaisessa verkkokaupassa. Tämän lisäksi asiakkaille kannattaa myöntää takuu ostoksista ja kertoa tästä näkyvästi. Tarkemmin verkkokaupan tietoturvasta voit lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Monissa menestyksekkäissä verkkokaupoissa 100 % takuu on yhdistetty ilmaiseen toimitukseen. Tällä tavoin asiakkaan riski minimoidaan lähes kokonaan. Kannattaa miettiä tätä ajattelutapaa myös omassa verkkokaupassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

Verkkokaupan asiakaskokemus: 4 vinkkiä yleisön vangitsemiseen

- taneli.katila