Case Nicewood b2b verkkokauppa tukkukauppaan

Puupohjaisten levyjen tukkukauppa automatisoi myyntiprosessinsa B2B-verkkokaupalla

Nicewood on puupohjaisten levyjen tukkukauppa, jonka valikoimaan kuuluvat muun muassa erilaiset vanerit, kova-, lastu-, huoko- ja tuulensuojalevyt sekä LVL-palkit. Voimakkaasti kasvavana yrityksenä Nicewoodilla tuli nopea tarve automatisoida myyntiprosessi ja tarjota reaaliaikainen varastosaldo asiakkailleen tehokkaammin. Nicewood pyysi Ideal Digiltä apua prosessin kehittämiseen ja ratkaisun toteuttamiseen.

%

nopeutunut myyntiprosessi

%

kasvanut myynti

Nicewood Oy

Nicewood on tukkukauppaan erikoistunut toimija, jolla on vahva, useiden kymmenien vuosien kokemus puupohjaisista levyistä, erityisesti vanerista. Oman osaamisemme ja laajan yhteistyökumppaniverkoston avulla tarjoamme niin standardituotteita kuin asiakaskohtaisia jatkojalosteita.

Ratkaisun löytäminen monimutkaisten tuotteiden myynnin automatisointiin

Nicewoodin toimitusjohtaja, Riku Lahtinen, oli tullut siihen tulokseen syksyllä 2016, että satojen tuotteiden ja näiden kymmenien tuotevariaatioiden myyminen pelkästään puhelimen ja sähköpostin avulla on erittäin hidasta ja tehotonta. Myös asiakkaat kärsivät tilanteessa, jossa heille ei pystytä toimittamaan vuorokauden jokaisena ajankohtana reaaliaikaista varastosaldoa heidän tarvitsemistaan tuotteista.

Suurin haaste tuotteiden hallittavuudessa liittyi 2-laadun tuotteisiin, joista Nicewoodilla oli jatkuvasti päivittyviä Excel-tiedostoja. Yhtä standardituotetta saattoi olla olemassa kymmeniä erilaisia eriä, jotka erosivat toisistaan vain pienen ominaisuuden kuten levymäärän tai toisen puolen pinnoitteen suhteen. Excel-tiedostojen lähettäminen asiakkaille oli väliaikainen ratkaisu, jonka merkittävin ongelma oli näiden Excel-tiedostojen nopea vanheneminen. Yksi tilaus keltä tahansa asiakkaalta teki kaikkien asiakkaiden Excel-taulukoista vanhentuneita.

Nicewood halusi Ideal Digin ratkaisevan ongelman, koska tiesi Ideal Digin tuntevan tukkukaupan sisäiset prosessit sekä osaamisen rakentaa parhaiden käytäntöjen mukaisen ratkaisun digitaaliseen liiketoimintaan.

”Ideal Digin kanssa työskentely on ollut erityinen yhteistyökokemus. Hankkeen aikana huomasimme kuinka merkittävällä tavalla fiksut web-pohjaiset järjestelmät voivat säästää Nicewoodin henkilöstön työaikaa. Myöskin olen yllättynyt hankkeen läpiviennin nopeasta aikataulusta.” Riku Lahtinen

Toimitusjohtaja, Nicewood Oy

Miten Nicewoodin extranetissä toimiva B2B-verkkokauppa auttoi Nicewoodia

Rikulle on tärkeää pystyä itse hallitsemaan myynnissä olevia tuotteitaan ja tilauksiaan. Hän halusi pystyä tuomaan uudet tuote-erät nopeasti B2B-verkkokauppaan Excel-tiedostoina, joita hän saa toimittajiltaan tasaisin väliajoin. Tärkeäksi hän koki sen, että Excel-tiedostoja ei tarvitse muokata millään tavalla, kun niitä tuodaan verkkokauppaan. Ideal Digin verkkopalvelu mahdollistaa tuotteiden tuonnin verkkokauppaan alle kymmenellä hiiren klikkauksella. Riku koki myös erittäin hyödylliseksi mahdollisuuden nimetä tuotteet tuonnin yhteydessä automaattisesti yhdistäen Excelin tuotetietojen eri soluja toisiinsa.

Nicewoodin asiakkaat kokivat heitä varten luodun B2B-verkkokaupan erittäin helppokäyttöiseksi ja selkeäksi. He hyötyivät erityisesti sen mahdollistamasta reaaliaikaisen varastosaldon seuraamisesta ja nopeasta tilausprosessista. Puulevyjen esittäminen taulukkomuodossa soveltuu erityisesti tämän kaltaiseen tukkukauppaan, jossa asiakkaat haluavat ostaa useita tuoterivejä samalta sivulta.

Riku ja Nicewoodin osa-aikainen tilaustenkäsittelijä Minna tarvitsevat tilauksista reaaliaikaisen tiedon, jotta he voivat lähettää tavaran matkaan viiveettä. B2B-verkkopalvelu lähettää molemmille ilmoituksen jokaisesta tilauksesta sisältäen tilauksen tiedot ja linkin tilaukseen. Tämän jälkeen he voivat tarkastaa tilauksen ja ladata räätälöitävän läheteluettelon kolmella hiiren klikkauksella. Tämä on heille erittäin suuri apu, sillä aikaisemmin he ovat joutuneet tekemään kymmeniä ellei satoja klikkauksia tilausta kohden.

”Ideal Digi ymmärsi prosessimme ja sen haasteet.  Heidän ammattitaitonsa näiden haasteiden selättämiseksi vakuutti ja heidän kanssaan oli ilo työskennellä. Heillä oli käytännössä kaikkiin ongelmiimme valmiit ratkaisut verkkopalvelussa ja varsinkin minua yllätti, kuinka tehokkaasti he räätälöivät ratkaisun juuri Nicewoodin liiketoimintaa ajatellen.” Minna Hirvonen

Osa-aikainen tilaustenkäsittelijä, Nicewood Oy

Tilaukset automatisoiva järjestelmä tuo tuloksia

Nicewood on ollut innoissaan tuloksista. Nyt kun tilaukset voi tehdä heidän B2B-verkkokaupassaan, heillä jää enemmän aikaa keskittyä varastonhallintaan ja toimitusketjun kehittämiseen. Tuotekyselyiden vähentyminen on seurausta asiakkaille näkyvästä reaaliaikaisesta varastosaldosta. Tilausprosessi on nopeutunut arviolta 200 % ja myynti kasvanut 10 %.
”Olen erittäin tyytyväinen uuteen Extranettiin ja sen sisältämään B2B-verkkokauppaan. Sen avulla voimme kasvattaa liikevaihtoamme hallitusti, vähentää tilaustenkäsittelyn työtunteja ja tarjota asiakkaillemme parhaiden käytäntöjen mukaisen teknologian tilausten tekemiseen. ” Riku Lahtinen

Toimitusjohtaja, Nicewood Oy

Ideal Digin rooli

  • Toteutus
  • Ylläpito
  • Jatkokehitys

Teknologia

  • Woocommerce
  • Amazon Web Services

 Budjetti ja kesto

  • Alle 10 000 €
  • 3 viikkoa

Haluaisitko uuden verkkopalvelun tai digitalisoida prosessejasi?

Täytä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä:

10 + 8 =

Eero Lahtinen

Eero Lahtinen

Vastuualueet: Automatisoi, Digitalisoi

Asiakaspalvelu
Ideal Digi Oy