Case TBC Ry: moniosainen digitaalisen markkinoinnin koulutusohjelma

TBC kehitti jäsenyritystensä sosiaalisen median valmiuksia Ideal Digin koulutusten avulla

Tampere Business Campus, TBC ry, on yhteiskehittämiseen perustuva yritysverkosto. He vauhdittavat jäsenyritystensä liiketoimintaa kehittämällä niiden liiketoimintaosaamista ja työskentelyn sujuvuutta jäsenverkostoa ja eri alojen asiantuntijoita hyödyntäen. TBC tunnisti tarpeen kehittää jäsenistönsä sosiaalisen median osaamista ja Ideal Digin asiantuntijat räätälöivät heille moniosaisen koulutusohjelman.

Tampere Business Campus Ry

TBC on pirkanmaalaisten yritysten oma, voittoa tavoittelematon yhdistys. Omistajajäseniä on nyt 37. Jäsenissä on mukana sekä perinteisiä teollisuutta edustavia yrityksiä että asiantuntijaorganisaatioita ja elämysteollisuutta.

Sosiaalisen median parhaat käytännöt osaksi liiketoimintaa

TBC halusi tarjota jäsenyrityksilleen monipuolisen ja kokonaisvaltaisen sosiaalisen median koulutusohjelman, jonka avulla yritykset tehostavat liiketoimintaansa.  

Ideal Digi räätälöi TBC:lle koulutusohjelman, joka koostui seuraavista osa-alueista:

  • Johtaja Sosiaalisessa Mediassa
  • Sosiaalisen Median Yrityskäyttö Vuonna 2018
  • Facebook-Markkinoinnin ja -Mainonnan Klinikka
  • Asiantuntija Sosiaalisessa Mediassa
  • Sosiaalisen Median Liiketoimintahyötyjen Mittaaminen

Käytännönläheiset koulutukset toteutettiin lähiopetuksena ja ne sisälsivät paljon Case-harjoituksia.

Miten sosiaalisen median koulutusohjelma auttoi TBC:n jäsenyrityksiä

TBC:n jäsenyritykset ottivat käyttöön sosiaalisen median parhaat käytännöt osaksi päivittäistä tekemistä. Koulutusohjelma tarjosi erilaisia hyötyjä eri roolien henkilöille.

Johtajat ja asiantuntijat ymmärtävät nyt miksi heidän pitää olla sosiaalisessa mediassa sekä osaavat käyttää Linkediniä ja Twitteriä tehokkaasti oman asiantuntijuuden rakentamisessa.

Markkinointi- ja viestintäosastojen henkilöt oppivat konkreettisesti, miten ja millaisilla sisällöillä eri sosiaalisen median kanavia kannattaa hyödyntää.

Kun toimintatavat ja sisältöjen parhaat käytännöt oli opittu, siirryttiin Facebook-mainonnan tehokkaaseen hyödyntämiseen. Facebook-mainonnan klinikassa opeteltiin käyttämään Facebook Business Manageria ominaisuuksia, jotta omat sisällöt tavoittavat entistä laajemman yleisön.

Koulutusohjelman viimeisessä osiossa opittiin mittaamaan sosiaalisen median markkinoinnin ja mainonnan tuloksia konkreettisin mittarein eri kanavissa.

Koulutusohjelman jälkeen TBC:n jäsenyritysten edustajilla on konkreettiset toimintatavat sekä valmiudet kehittää omaa liiketoimintaa sosiaalisen median avulla.

Haluatko kuulla lisää sosiaalisen median koulutuksista?

Täytä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä:

2 + 6 =

Taneli Katila

Taneli Katila

Vastuualueet: Muotoile, Opi

Asiakaspalvelu
Ideal Digi Oy