Product added to your WishlistView Wishlist

Yrityksen toimitusjohtaja on monellakin tapaa organisaation merkittävin henkilö. Toimitusjohtajan käyttäytyminen ja reagointi eri tilanteissa vaikuttaa suoraan työntekijöiden motivaatioon ja tehokkuuteen sekä muiden sidosryhmien mielikuviin yrityksestä. Tutkimuksen mukaan 60 prosenttia yrityksen markkina-arvosta perustuu maineeseen. Blogin pitäminen on tehokas markkinoinnin työkalu, jonka avulla tavoitat ja vuorovaikutat oikean kohdeyleisön kanssa merkityksellisellä tavalla. Yrityksen johtoryhmän jäsenet ovat yleensä kaikista näkyvimmät ja valvotuimmat henkilöt, erityisesti kriisien aikana. Miten teidän yrityksessä toimitusjohtaja kommunikoi työntekijöille ja julkisesti?

 

Toimitusjohtajan blogi inhimillistää organisaation

Toimitusjohtaja on keskeinen voimavara kaiken kokoisissa yrityksissä. Älä piilota tätä voimavaraa. Toimitusjohtajien pitäisi olla enemmän yrityksen näkyviä kapteeneita kuin taustalla vaikuttavia kasvottomia hahmoja. Blogin avulla toimitusjohtaja puhuu henkilökohtaisesti yrityksen äänellä ja antaa organisaatiolle kasvot. Asiakkaat eivät halua keskustella kasvottomien organisaatioiden kanssa ja toimitusjohtaja voi omalla esimerkillä rohkaista henkilöstöä laajemminkin työntekijälähettilyyteen.

Tilastojen mukaan 52 prosenttia johtajista inspiroituu sosiaalisesta toimitusjohtajasta ja 41 prosenttia ihailee yrityksensä bloggaavaa toimitusjohtajaa. Työntekijöiden innostus ja ylpeys vaikuttavat suoraan heidän tyytyväisyyteen ja tehokkuuteen. Pohjimmiltaan toimitusjohtajan blogin tarkoituksena on löytää parempia tapoja johtaa, vaikuttaa ja kehittää liiketoimintaa. Kaikki tämä lisää organisaation läpinäkyvyyttä.

“Pohjimmiltaan toimitusjohtajan blogin tarkoituksena on löytää parempia tapoja johtaa, vaikuttaa ja kehittää liiketoimintaa.”

Bloggaava toimitusjohtaja on asiantuntija ja rakentaa luottamusta

Toimitusjohtajaksi voi edetä monella eri tavalla. Miten siinä asemassa luodaan asiantuntijakuva koko toimialalla? Ihmettelen miksi, niin harva suomalainen yritysjohtaja vaikuttaa sosiaalisessa mediassa. Yritykset, jotka haluavat saavuttaa toimialalla johtavan asiantuntija aseman tarvitsevat toimitusjohtajan ääntä.

Avoin kommunikointi lisää luottamusta asiakkaiden ja muiden sidosryhmien silmissä. Organisaation vision ja tietämyksen jakaminen luo läpinäkyvyyttä ja uskottavuutta markkinoilla. Toimitusjohtajan blogi vaikuttaa positiivisesti liiketoimintaan, lisää uskottavuutta sekä parantaa mediasuhteita. Tulevaisuudessa toimitusjohtajien menestystä ei mitata ainoastaan osakekurssilla. Toimitusjohtajan henkilökohtainen kommunikointi osakkeenomistajille, työntekijöille, asiakkaille ja muille sidosryhmille kasvattaa merkitystään koko ajan. Ihmiset keskustelevat yrityksestä joka tapauksessa, miksi toimitusjohtajat eivät osallistu siihen?

Blogi on luotettava viestintäkanava

Blogi on erittäin avoin ja tehokas tapa viestiä kohdeyleisölle. Toimitusjohtajan blogi on parhaimmillaan autenttinen, informatiivinen sekä tarjoaa tietoa toimitusjohtajan päivittäisestä tekemisestä ja ajatuksista.  Blogi on erinomainen keino kontrolloida keskustelua ja pysyä median  edellä kun yrityksellä on edessä negatiivista tiedotettavaa.

Säännöllinen bloggaus on kaksisuuntaista vuorovaikuttamista, jota pystyt itse kontrolloimaan. Toimitusjohtajien blogikirjoituksia pitää myös jakaa mahdollisimman monessa sosiaalisessa kanavassa. Tehokas sisältöjen jakaminen antaa organisaatiolle sekä kasvot että valtavan näkyvyyden.

Miten pääsen alkuun?

Toimitusjohtajan odotetaan johtavan yritystä menestyksekkäästi. Miten yhä niin monet yritysjohtajat vaikuttavat taustalla? Toimitusjohtajan pitäisi olla yrityksen keulakuva, joka vie yrityksen viestiä eteenpäin. Perinteiset toimintamallit ovat historiaa ja organisaatioiden läpinäkyvyys on tulevaisuutta. Läpinäkyvyys liittyy vahvasti myös digitalisaation edellyttämään kulttuurimuutokseen. 

Ennen blogin aloittamista pitää määritellä strategia kirjoittamiselle ja aikataululle. Kirjoittamisen tulee olla johdonmukaista ja säännöllistä. Istu hetkeksi alas ja mieti, mitä haluat saavuttaa ja miten pääset tavoitteisiin? Se voi vaikuttaa hankalalta aloittaa, mutta harjoittelu tekee mestarin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

Miksi toimitusjohtajan pitäisi kirjoittaa blogia?

- taneli.katila