Product added to your WishlistView Wishlist

Muotoile

Luodaan digitaalisesta palvelusta tai prosessista yksinkertaisesti toimiva.

Palvelumuotoilu on asiakkaan työnkulkujen optimointia

Palvelumuotoilu on prosessi, jolla tehdään asiakkaille tarjottavista palveluista toimivampia. Asiakas määrittelee sen, kuinka hyvin palvelu toimii. Ideal Digin asiantuntijat ovat erikoistuneet löytämään asiakastyytyväisyyden kannalta kriittisimmat palveluvaiheet ja luomaan niille tavoitetilan.

Palvelumuotoilu on kokonaiskuvan analysointia, juurisyiden tunnistamista, suorituskyvyn mittausta ja ratkaisujen rakentamista.

Digitaalinen Mysteerishoppaus

Automatisoinnissa hyödynnämme Office 365-paketin ohjelmistoja: Sharepoint, Visio ja Flow.

h

Suorituskyvyn mittaus

Mysteerishoppaus luo yleiskuvan palvelusta, mutta tämän lisäksi palvelun nykytilasta kerätään mittausdataa toimenpiteiden jälkeisen suorituskyvyn kehittymisen todentamiseksi.

Tavoitetilan mallinnus

Tavoitetila mallinnetaan tarkasti ja sen saavuttamisen vaiheet ovat heti toteutettavissa Scrum-menetelmää hyödyntäen.

Palvelumuotoilumme lähtee Mobile First -ajatuksesta

Mobile First tarkoittaa sitä, että käyttöliittymämuotoilu ei tee kompromissejä käyttöliittymän mobiilitoimivuudessa. Kaiken pitää toimia täydellisesti niin mobiililaitteilla kuin työpöytäversionakin.

Voit testata tätä lupausta kokeilemalla tätä verkkopalveluamme millä tahansa laitteella, ja huomaat että jokainen asia on mietitty.

Prosessimuotoilu vaatii toimialaosaamista

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijoilla on harvoin kykyä asettua asiakkaansa asemaan heikon toimialaosaamisen vuoksi. Ideal Digin asiantuntijoilla on kokemusta prosessituotannon, hankinnan, logistiikan, myynnin ja markkinoinnin käytännön prosesseista. Tämä on selkeä etu, kun lähdetään kehittämään asiakkaan prosesseja tehokkaammiksi ja sujuvammiksi.

 

Haluatko kuulla lisää muotoilusta ja miten voimme auttaa sinun yritystäsi?

Täytä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Taneli Katila

Taneli Katila

Vastuualueet: Muotoile, Opi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Verkkokaupan trendit vuonna 2017

Uusi vuosi vaihtuu pian ja verkkokaupassa on muutamia selkeitä trendejä ensi vuodelle. Tämän blogin tarkoituksena on esitellä tärkeimmät verkkokaupan trendit vuonna 2017 sekä kertoa, miten ne vaikuttavat hakukonenäkyvyyteen ja myyntiin. Reaaliaikainen räätälöinti...

Verkkopalvelun design trendit vuonna 2016

Moderni internet kehittyy kovaa vauhtia ja on yhä vaikeampi tavoittaa käyttäjiä. Vanhat strategiat eivät enää toimii ja uudet ovat vasta kehittymässä. Ei ole aina selvää, mitkä strategiat toimivat ja mitkä eivät. Välillä koet uudet ideat erinomaisiksi, mutta lopulta...