Product added to your WishlistView Wishlist

Verkkosivujen sisältö on tärkeää. Se tekee verkkosivuista yksilöllisiä ja jatkuvasti päivittyvä sisältö antaa kävijälle syyn tulla takaisin. Yksi tärkeimmistä sisällön tehtävistä on kuitenkin hakukonenäkyvyys. Google palkitsee aktiivisia sivustoja paremmalla hakukonenäkyvyydellä. Se etsii sanoja kirjoituksista ja indeksoi artikkelit. Indeksoidut artikkelit esiintyvät erilaisissa Googlen hakutuloksissa riippuen useista tekijöistä. Kisailu parhaasta hakukonesijoituksesta suosittujen hakutermien osalta on jatkuvaa ja ilman asiantuntija-apua erittäin haastavaa. Palaammekin takaisin aiheeseen, sisältöön. Jos haluat näkyä Googlessa, kirjoita sisältöä ja paljon. Alle olemme listanneet vinkkejä siihen, millaista sisältöä kannattaa kirjoittaa.

A) Etsi hakutermi, jolla on vähäinen kilpailu ja korkea käyttöaste

Parhaita avainsanoja ovat ne, joiden hakukoneoptimointi on nopeaa ja helppoa.

B) Ajattele laatikon ulkopuolelta

Kirjoita sisältöä, joka ei myötäile yleistä mielipidettä. Erottaudu muista ajattelemalla jostain asiasta toisin. Ole kuitenkin tarkka argumenteistäsi, sillä ne kertovat ammattitaidostasi.

C) Kehitä hyödyllinen työkalu sivuillesi

Oletko huomannut laittavasi kirjanmerkkeihin, jonkun hyödyllisen työkalun verkosta. Tälläinen työkalu voi olla kullanarvoinen verkkosivustollesi. Joku voi löytää työkalun hyödylliseksi ja jakaa sen linkkiä omilla sivuillaan. Tästä voi alkaa lumipalloefekti, joka johtaa useisiin sivuasi sponsoroiviin linkkeihin eri puolella maailmaa. Google arvostaa erityisesti tätä.

D) Tee sivustosi vierailijoista interaktiivisia

Anna vierailijoiden kommentoida ja julkaista sivuillasi. Anna heidän parantaa hakukonenäkyvyyttä omilla kommenteillaan.

E) Otsikoi sisältö houkuttelevasti

Tee artikkeleistasi lukemisen arvoisia. Otsikoi ne siten, että lukijalle herää mielenkiinto lukea artikkeli kokonaan.

F) Tee toimialasi yleisimmistä aihealueista ajankohtaisia

Jokainen toimiala sisältää erittäin yksityiskohtaisia aihealueita. Esimerkiksi autokauppojen sivuilta löytyy usein vastaus autojen teknisiin yksityiskohtiin. Laadi artikkeleita näistä asioista sivuillesi ja ole luova kirjoittaessasi niitä.

G) Kirjoita tarinoita

Kirjoita hyvä ja hauska juttu. Videot ovat myös oiva tapa kertoa tarinoita. Julkaise video ja kerro siitä sanallisesti.

H) Pysy muutoksessa

Google rakastaa vaihtelua. Älä jämähdä samoihin sosiaalisen median kanavoihin vaan pyri jakamaan sisältöäsi uusin ja innovatiivisin keinoin.

I) Rakenna yhteisö

Pyri rakentamaan uutiskirjeyleisö ja rekisteröityneiden käyttäjien verkosto. Tälläiset käyttäjät tulevat lukemaan sivustosi sisältöä aina uudestaan ja uudestaan.

J) Tee ohjeita ”How To”

Tee ”How To” tai ”Kuinka” ohjeita. Ihmiset haluavat tehdä asioita itse, joten anna heille siihen ohje ja mahdollisuus. He saattavat palata lukemaan ohjetta myöhemminkin.

K) Hyödynnä avainsanoja innovatiivisesti

Älä unohda käyttää niitä sanoja, joilla haluat sinut löydettävän. Parhaita avainasanan avulla optimoituja artikkeleja ovat ne, jotka ovat hauskoja ja innovatiivisia.

L) Ole ajankohtainen ja kerro tapahtumista

Kerro toimialasi ajankohtaisista tapahtumista ja uutisista. Pyri olemaan se sivusto, joka antaa vastauksen sille henkilölle, joka etsii lisätietoja jostain tapahtumasta Googlesta. Äläkä jätä uutisointi yhteen artikkeliin vaan tee siitä tapa, jonka teet jokaisen uutisen ja tapahtuman osalta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miten kirjoittaa hakukoneystävällistä sisältöä?

- Ideal Digi