Product added to your WishlistView Wishlist

Usein b2b-yritykset investoivat toiminnallisiin verkkokauppoihin, mutta eivät hyödynnä tuotetietoja tarpeeksi. Vierailijat eivät osta verkkokaupasta, jos heillä ei ole tarvittavia tuotetietoja ostopäätöksen tueksi. Verkko-ostamisessa luotettava tuotetietoihin, koska tavaroita ei pääse fyysisesti tunnustelemaan. Visuaaliset tuotetiedot verkkokaupassa lisäävät asiakkaan luottamusta yritystä ja sen tuotteita kohtaan. Ylipäätään laadukas sisältö on yksi b2b-verkkokaupan trendeistä tänä vuonna.

1. Käytä kuvia

Laadukkaat tuotekuvat ovat ehkä tärkein osa tuotekuvausta. Käytä laadukkaita kuvia ja optimoi ne siten, että kuvat latautuvat nopeasti, mutta ovat kuitenkin tarpeeksi tarkkoja. Suosittelemme käytettäviksi tuotekuvissa 500x500 pikselin kokoisia tuotekuvia. Tällöin vierailija voi katsoa kuvista tarkemman version, vaikka tuotekuvien standardikoko olisi 250x250 pikseliä. Isompien tuotekuvien pitäisi olla kaksi kertaa isompia kuin sivuilla näkyvät tuotekuvat.

Muokkaa tuotekuvista neliöitä , mikäli ne eivät valmiiksi ole. Tämä tekee verkkokaupastasi visuaalisesti tyylikkämmän näköisen. Kannattaa myös harkita 360-asteen tuotenäkymää käyttökokemuksen lisäämiseksi.

2. Huolelliset tuotekuvaukset

Houkuttelevimmat tuotekuvaukset kertovat ominaisuuksista ja hyödyistä. Tee tuotekuvauksista uniikkeja ja vähintään 150 sanan mittaisia. Listojen ja tummennettujen tekstien avulla korostat helposti tärkeitä kohtia. Tuotekuvauksia kirjoittaessa kannattaa miettiä, mitä todellisia hyötyjä tuote asiakkaalle tuo ja kertoa niistä houkuttelevasti.

3. Käytä attribuutteja

Attribuutit eli tuoteominaisuudet parantavat verkkokaupan hakua, tuotteiden suodattamista sekä rikastavat tuotetietoja. Mieti jokaisen tuotteen kohdalla, mikä voisi olla erityistä ja ostajille hyödyllistä tietoa. Sinun ei tarvitse kuvailla kaikkia samoja attribuutteja jokaisessa tuotteessa, mutta saman kategorian tuotteille kannattaa laittaa samat attribuutit. Tämän avulla asiakkaiden on helpompi vertailla tuotteita.

Esimerkiksi maalit kategoriassa sinulla voi olla attribuutteina väri, pakkauskoko, kuivumisaika ja levittämistapa. Valaistus kategoriassa voit taas käyttää tehoa, lampun tyyppiä, jännitettä ja kotelon materiaalia attribuutteina. Mieti jokaiselle kategorialle soveltuvat attribuutit ja lähteet tiedoista.

4. Avustavat tuotetiedostot

Ladattavat PDF-tiedostot, joissa on teknisiä tietoja, käyttöturvallisuustiedotteet ja käyttöohjeet ovat usein välttämättömiä b2b-verkkokaupassa. Näiden tietojen pitää olla helposti löydettävissä ja saatavilla. Sivuston hallinnan kannalta pitää pohtia voiko eri tuotteiden tietoja yhdistää samaan PDF-tiedostoon. Verkkokaupan hallinnan ja tietojen löydettävyyden pitää olla vaivatonta.

4. Videot

Videot ovat tehokas tapaa esittää tuotteita verkkokaupoissa, kun ostajat eivät pääse niitä fyysisesti arvioimaan. Käytä mielikuvistasi, mitä videoita jaat verkkokaupassa. Varmasti toimivia videoita ovat asiakkaiden suosittelut, vinkit tuotteen käytöstä ja yleisimpiin kysymyksiin vastaaminen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

Kasvata b2b-verkkokaupan myyntiä tuotetiedoilla

- taneli.katila