Product added to your WishlistView Wishlist

Digitaalisen liiketoiminnan trendit kehittyvät ja digitalisaatio etenee kovalla vauhdilla. Tässä blogissa käydään läpi neljä tämän hetken trendiä, joita jokaisen yrityksen kannattaa pohtia. Trendit liittyvät personoituun asiakaskokemukseen, automatisointiin, tietoturvaan ja esineiden internetiin.

1. Personoitu asiakaskokemus on ykkösprioriteetti

Edistyneet digitaaliset organisaatiot hyödyntävät tehokkaasti saatavilla olevaa dataa asiakaskokemuksen parantamiseksi. Ne keräävät dynaamista reaaliaikaista dataa sosiaalisen median käyttäytymisestä, verkkosivu aktiviteeteista, sosiaalisista ryhmistä ym. Datan hyödyntäminen onnistuneesti asettaa organisaatioille tiettyjä vaatimuksia. CRM:n, markkinoinnin automaation, sisällön julkaisun ja sosiaalisen median engage alustojen pitää olla integroitu tiiviisti toisiinsa. Lisäksi ensiluokkaisen analytiikan on tuettava edellä mainittuja järjestelmiä. Tavoitteena on digitalisoida kaikki kokemukseen liittyvät aspektit Esimerkiksi Sephora brändi on digitalisoinut jopa fyysisiä vähittäiskauppoja.

2. Reaaliaikainen liiketoiminta vaatii automatisointia

Nykyään organisaatioiden pitää olla erityisen ketteriä ja reagoitava nopeasti muutoksiin liiketoimintaympäristössä tai asiakkaiden käyttäytymisessä. Menestyksekkäät yritykset hyödyntävät dataa, jota ne saavat automatisoiduista prosesseista ja ovat kyvykkäitä muuttamaan yrityksen suuntaa jopa radikaalisti tilanteen vaatiessa.

Tehokkaat käytännöt ja prosessit sekä hyvä johtaminen ovat avainasemassa kun liiketoiminnasta halutaan mahdollisimman reaaliaikaista ja automatisoitua. Toistuvien hallinnollisten tehtävien automatisointi vapauttaa aikaa käyttöön toimintoihin, jotka parantavat asiakaskokemusta.

3. Turvallisuus ja yksityisyys ovat ensiarvoisia

Digitaalisessa maailmassa informaatio on valuttaa ja kyberrikolliset tunnistavat mahdollisuuden tehdä rahaa varastamalla sitä. Ilman toimivia turvatoimia jokainen yritys voi olla haavoittuvainen. On tärkeä ymmärtää, että nykyään jokainen yritys pyörii pitkälti IT:n varassa. Yritykset menettävät oikeaa rahaa, jos ne eivät pysty varmistamaan, että informaatio on turvassa. Pahimmassa tapauksessa menetät asiakkaiden ja muiden sidosryhmien luottamuksen.

4. Esineiden internetistä tulee arkipäivää

Nyt vuonna 2016 puhe esineiden internetistä on muuttunut hypetyksestä osaksi jokapäiväistä liiketoimintaa. Sensoreista on tullut arkipäiväisiä ja niitä on kytketty moneen paikkaan. Esimerkiksi aikaisemmin monille markkinoijille toiminta on loppunut kun asiakas on ostanut tuotteen. Esineiden internet mahdollistaa asiakkaan sitouttamisen vielä pitkään ostotapahtuman jälkeen. Fyysisiin tuotteisiin kiinnitetyt sensorit voivat lähettää valmistajalle tietoa tuotteen käytöstä, korjaus- ja päivitystarpeista tai jopa automaattisista uudelleentilauksista. Digitaalisen ja fyysisen maailman tehokas yhdistäminen tarjoaa valtavan menestyspotentiaalin yrityksille, jotka ottavat sen osaksi strategiaansa.

Lopuksi

Digitaalisen liiketoiminnan trendit kehittyvät koko ajan. Tämä blogi esitti neljä asiaa, joita menestyvät yritykset pohtivat ja hyödyntävät tällä hetkellä. Yritykset ovat eri vaiheissa omassa digitalisessa muutoksessaan ja erityisesti alkutaipaleella olevien yritysten kannattaa lukea, miten menestyksekäs digistrategia rakennetaan?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

Digitaalisen liiketoiminnan trendit vuonna 2016

- taneli.katila