Product added to your WishlistView Wishlist

Vuosi vaihtui kuukausi sitten ja nyt on vihdoin aika esitellä, mitkä ovat B2B-verkkokaupan trendit vuonna 2016. Menestyksekkään strategian toteuttaminen käytännössä on aina haasteellista ja toimialan trendien perässä pysyminen on jo haaste itsessään. Digitaalisen kaupankäynnin trendit muuttuvat koko ajan, joten verkkokauppojen omistajien on entistä vaikeampi suunnitella toimivia pitkän tähtäimen strategioita.  Mitä trendejä kannattaa seurata ja mitkä kannattaa jättää vähemmälle huomiolle? Katson vähän eteenpäin ja yritän tunnistaa B2B-verkkokaupan trendit vuonna 2016. 

Mobiili kasvaa räjähdysmäisesti. Uusimpien tutkimusten mukaan 80 prosenttia internetin käyttäjistä omistaa älypuhelimen, mikä jo itsessään tekee mobiilista avaimen menestykseen. Vaikka ostomäärissä mitattuna tietokone on edelleen johdossa, mobiiliostamisen osuus kasvaa räjähdysmäisesti. Mobilii on ollut jo usean vuoden ajan trendi, jota on suositeltu seurattavan tarkasti. Kuitenkin nyt vuonna 2016 se tulee muuttamaan B2B-verkkokaupan pelisäännöt. Viimeisen vuoden aikana mobiililaitteet ovat ohittaneet tiekoneet verkkokauppaliikenteen määrissä Yhdysvalloissa.

eMarketerin mukaan myös konversioasteet ovat kasvaneet tableteilla ja älypuhelimilla, samaan aikaan kun ne ovat pudonneet tietokoneilla. Vaikka mobiili on nyt merkittävässä roolissa B2B-verkkokaupassa, niin pelkkä mobiiliversio verkkokaupasta ei riitä tyydyttämään asiakkaiden tarpeita. Verkkokaupan asiakaskokemuksen ja designin pitää olla ensiluokkaista, kun mietit mobiiliversion perustamista. Myös B2B-verkkokaupoissa ulkonäöllä ja yksinkertaisella navigoinnilla on merkitystä asiakaskokemuksen rakentamisessa.

“Verkkokaupan asiakaskokemuksen ja designin pitää olla ensiluokkaista, kun mietit mobiiliversion perustamista.”

%

Konversio älypuhelimilla

%

Konversio tableteilla

%

Konversio tietokoneilla

Laadukas sisältö on toinen B2B-verkkokaupan trendeistä vuonna 2016. Riippumatta siitä mitä ollaan ostamassa, laadukkaat ja yksityiskohtaiset tuotekuvaukset lisäävät asiakkaiden luottamusta tehdä ostoksia. B2B-verkkokaupan trendit vaihtelevat usein, mutta on selvää, että asiakkaat haluavat mahdollisimman yksityiskohtaiset tuotetiedot sekä sanallisesti että visuaalisesti. Tuotesivut pitää markkinoida houkuttelevasti. Korkearesoluutioiset kuvat, tarkat tuotekuvaukset ja videot ovat tehokkaita keinoja tuotteiden esittelyyn verkkokaupoissa. Visuaaliset ja tarkat kuvaukset tuotteista vahvistavat asiakkaiden luottamusta ja tukevat heitä ostopäätöksissä.

“B2B-verkkokauppojen omistajien on vietävä markkinointi paljon perinteisiä uutiskirjeitä pidemmälle”

Markkinoinnin automaatio. B2B-verkkokaupan trendit kertovat, ettei sähköpostimarkkinointi yksistään riitä. B2B-verkkokauppojen omistajien on vietävä markkinointi paljon perinteisiä uutiskirjeitä pidemmälle. Personoidut laskeutumissivut, asiakaskohtaiset bannerit, alennukset ja mainokset ovat B2B-verkkokaupan trendit vuonna 2016. Lisäksi kohdistamisen pitää aina perustua asiakkaiden todellisiin tarpeisiin.

Räätälöityjen viestien lähettäminen ostoprosessin eri vaiheissa on äärimmäisen  tärkeää ja laadukas sekä yksityiskohtainen sisältö auttaa pitämään B2B-verkkokaupan asiakkaat ensimmäisen ostokerran jälkeenkin. Tavoitteena on tuottaa informatiivista sisältöä mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi sekä määritellä tarkasti ydinviestit eri kohderyhmille. Tämä varmistaa, että sisältö on sekä laadukasta että tehokasta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

B2B-verkkokaupan trendit vuonna 2016

- taneli.katila