Case Proventia

 

DPF filttereiden puhdistusraportoinnin digitalisointi Microsoft PowerApps sovelluksella
Microsoft Powerapps sovelluskehitys

Selain- ja mobiilisovellus tuotannon tietokantakirjauksiin ja raporttien laadintaan

Proventia Oy on oululainen DPF-suodattimia valmistava kasvuyritys, jonka liikevaihto oli vuonna 2020 yhteensä 39,4 miljoonaa euroa. Proventialla oli tarve DPF filttereiden puhdistusraportoinnin digitalisointiin. Lähtötilanteessa käsiteltiin likaisia paperiraportteja ja asiakkaalle lähtevät pöytäkirjat eivät olleet ammattimaisen näköisiä. Lisäksi tietojen haku oli hankalaa useista tiedostoista ja/tai papereista.

Tästä syystä Proventia halusi luoda tuotantoon selain ja mobiilisovelluksen Ms PowerAppsilla, jonka avulla se voi tehdä tietokantakirjauksia prosessinsa tilasta sekä luoda raportteja tästä datasta.

Microsoft PowerApps käyttöliittymä
PowerApps käyttöliittymä toteutettiin parhaiden käytäntöjen mukaisesti nopeaksi ja helppokäyttöiseksi. Tablet –asettelu mahdollistaa sekä tietokone, että tablet käytön yhdellä PowerApps sovelluksella.

Sharepoint tiedonhallinta ja rajapinnat
Ideal Digi loi asiakkaan Sharepoint ympäristöön olemassa olevalle Sharepoint sivustolle uusi Sharepoint mukautettava luettelo, joka toimii PowerApps sovelluksen tietovarastona puhdistusraporttien tiedoille.

PDF-Raportti
PDF-raportti muodostetaan PowerApps käyttöliittymässä luodusta tietoaineistosta puhdisraporttikohtaisesti. Raportti muodostetaan Microsoft Flow automaatiotyökalun avulla. Ideal Digi rakensi koko prosessin ja automaatiot.

Power BI Raportin visualisointi
Puhdistusraporttidatan visualisointi (graafit, toiminnot yms.) Microsoft Power BI työkalulla.

Miten kehitetty PowerApps sovellus auttaa Proventiaa?

Aikaisemmin tietojen haku oli hankalaa useista eri tiedostoista/papereista. Nyt kehitetty PowerApps sovellus kerää dataa tuotannosta ja luo automaattisesti ammattimaisen näköisiä PDF-raportteja.

Samalla se tuottaa reaaliaikaista raportointia tuotannosta Power BI ohjelmistoon. Kehitetty järjestelmä on myös erittäin helposti muokattava ja hallittava sekä yhteensopiva yrityksen ISO 9001 laatujärjestelmään.

Mitä teimme käytännössä

 

Projektin kohokohdat

PowerApps sovelluksen käyttöliittymä

Parhaiden käytäntöjen mukainen sovellus kerää dataa tuotannosta.

Räätälöidyt PDF-raportit

PDF-raportti muodostetaan PowerApps käyttöliittymässä luodusta tietoaineistosta puhdisraporttikohtaisesti. Raportti muodostetaan Microsoft Flow automaatiotyökalun avulla. Ideal Digi rakensi koko prosessin ja automaatiot.

Reaaliaikainen raportointi MS Power BI ohjelmaan

Toteutimme Puhdistusraporttidatan visualisoinnin (graafit, toiminnot yms.) Microsoft Power BI työkalulla.

Sharepoint tiedonhallinta ja rajapinnat

Sharepoint mukautettava luettelo, joka toimii PowerApps sovelluksen tietovarastona puhdistusraporttien tiedoille.

Asiakkaat

Menestysyritysten kumppani

Asiakaspalvelu
Ideal Digi Oy