Product added to your WishlistView Wishlist

Digitaalisesta transformaatiosta puhutaan valtavasti ja yritysten johto pohtii, miten yritys voisi siitä hyötyä. Vaikka digitaalisesta muutoksesta puhutaan koko ajan, niin lähestymistavat ja määritelmät aiheesta vaihtelevat suuresti. Tuntuu, että  jokaisella IT-konsulttifirmalla on omanlainen lähestymistapa digitaaliseen transformaatioon.

Lukuisat erilaiset lähestymistavat aiheuttavat sekaannuksia yritysten johdolle ja kyseissä tilanteessa on vaikea aloittaa muutosta itsevarmasti. Tämän kirjoituksen tavoitteena määritellä selkeästi digitaalinen transformaatio sekä esitellä kolme olennaista askelta kohti digitaalista organisaatiota.

Mitä on digitaalinen transformaatio?

Agile Elephantin määritelmän mukaan digitaalinen transformaatio on prosessi, jossa organisaatio siirtyy vanhasta lähestymistavasta kohti uusia tapoja ajatella ja työskennellä, uusia teknologioita hyödyntäen (digitaaliset ratkaisut, sosiaalinen media, mobiili, uudet kehittyvät teknologiat). Se vaatii muutosta johtamistavoissa, erilaisia ajattelutapoja, rohkeutta uusien innovaatioiden ja liiketoimintamallien kehittämiseen. Muutoksen tavoitteena on parantaa työntekijöiden, asiakkaiden, toimittajien, kumppanien ja osakkeenomistajien kokemuksia yrityksestä.

Määritelmä voi kuulostaa vähän sekavalta. Ensinnäkin digitaalista transformaatiota ei saisi ikinä asettaa tavoitteeksi, vaan se pitäisi nähdä organisaation sitoutumisena tehdä liiketoimintaa uudella tavalla, jossa teknologiaa hyödynnetään aiempaa hienostuneemmin ja luodaan asiakkaalle enemmän arvoa. Kaikkiin digitaaliseen transformaatioon liittyviin kysymyksiin ei tarvitse tietää vastausta ennen muutoksen käynnistämistä. Muutoksen aikana voidaan tehdä tarvittavia suunnanmuutoksia kun osaaminen ja tietämys organisaatiossa kasvavat.

Kolme askelta onnistuneeseen digitaaliseen transformaatioon

1. Moderni teknologia-alusta

Modernin teknologia-alustan luominen on perustana jokaisessa digitaalisessa muutosprosessissa. Sen pitää olla kustannustehokas ja luotettava sekä tarpeeksi joustava. Joustavuudella tarkoitetaan, että alustaa on helppo kasvattaa ja laajentaa organisaation tarpeiden mukaisesti.

Monille organisaatiolle tämä tarkoittaa IT-infrastruktuurin uudelleen järjestämistä. Uusi infrastruktuuri koostuu pilvipalveluista ja sisäisistä järjestelmistä, jotka ovat integroitavissa toisiinsa ja vaihdettavissa tarvittaessa helposti. Eri kokoluokan yritykset ovat ymmärtäneet tämän vaiheen tärkeyden ja monet pienetkin yritykset ovat aloittaneet digitaalisen transformaation tietämättään.

2. Automatisoidut ja optimoidut liiketoimintaprosessit

Kun ensimmäisen vaiheen mukainen IT-infrastruktuuri on rakennettu keskitytään ensin automatisoimaan ja sen jälkeen optimoimaan prosesseja teknologian avulla. Tämän vaiheen tarkoituksena on tehdä paljon enemmän kuin laajentaa perustuksia. perustetun alustan tulokset ovat nyt mitattavissa ja johdettavissa. Tulosten pitää pohjautua siihen, miten hyvin teknologia-alusta tukee liiketoimintaprosesseja. Esimerkiksi monissa pk-yritykset toteuttavat tämän vaiheen nopeasti ja tajuavat, että monia nykyisiä prosesseja voidaan tehostaa teknologian avulla.

3. Asiakaslähtöinen tuotekehitys

Kun sisäiset prosessit ovat automatisoitu ja optimoitu onnistuneesti on aika pohtia mitä asiakkaat todella haluavat. Teknologian mittaamisen ja johtamisen pitää viime kädessä parantaa asiakaskokemusta. Tämä vaatii organisaatioilta ketteryyttä ja oppimishalua, jotta ymmärretään asiakkaiden todelliset tarpeet. Tarpeiden määrittelyn perusteella on kehitettävä jatkuvasti innovatiivisia tuotteita ja palveluita ratkaisemaan asiakkaiden ongelmia.

Tämä vaihe vaatii sen, että yrityskulttuuri antaa työntekijöille luvan kokeilemiseen ja epäonnistumiseen. Tässä vaiheessa onnistuminen vaatii isompia muutoksia organisaatioissa kuin aikaisemmat vaiheet. Monet yritykset voivat ottaa oppia Start-upeista, jotka rakentavat usein alusta alkaen prosessinsa erittäin asiakaslähtöisiksi.

 

Lue alkuperäinen artikkeli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

Aloittelijan opas digitaaliseen transformaatioon

- taneli.katila