Product added to your WishlistView Wishlist

Verkkokaupan odotetaan kasvavan yhä vauhdilla. Yrittäjille verkkokauppa on erittäin houkutteleva vaihtoehto ja nyt on viimeistään aika harkita sen perustamista toimialasta riippumatta. Voit lukea lisää verkkokaupan perustamisesta aikaisemmasta kirjoituksestani. Tässä blogissa keskityn verkkokaupan menestystekijöihin ja listaan 7 välttämätöntä asiaa, mitkä jokaisessa verkkokaupassa tulisi huomioida.

1. Älä avaa verkkokauppaa ennen kuin se on valmis!

Yksi suurimmista virheistä verkkokaupoille on kiirehtiä julkaisun kanssa. Saat vain yhden tilaisuuden julkaisuun, joten siinä ei saa epäonnistua. Älä siis julkaise verkkokauppaa ennen kuin se on oikeasti valmis. Voit toki hankkia domainin ja näyttää vierailijoille väliaikaista “julkaistaan pian” sivua, mutta ei koskaan keskeneräisiä sivuja. Varmista, että ulkoasu, toiminnallisuudet, hakukoneoptimointi, sisältömarkkinointi, maksettu mainonta ym. ovat kunnossa ennen kuin julkaiset kaupan.

2. Keskity asiakaskokemukseen

Verkkokauppojen epäonnistumiset perustuvat usein siihen, ettei asiakas pysty koskemaan, tuntemaan, haistamaan tai näkemään tuotetta ennen ostopäätöstä. Tähän ei ole valitettavasti ratkaisua, mutta voit kompensoida tätä muilla alueilla. Tarjoa asiakkaalle asianmukainen hinnoittelu, ilmainen toimitus ja tee ostoprosessista mahdollisimman vaivatonta. Kysy vain tarvittavat tiedot kun asiakas viimeistelee ostosta.

3. Testaa kaikkea

Kaikkea pitää testata ennen verkkokaupan julkaisua ja sen jälkeen. Ajattele asiakkaan näkökulmasta ja mieti, mikä toimii ja mikä ei. Testaukseen ja analytiikkaan kannattaa oikeasti investoida. Tässä on hyvä artikkeli parhaista A/B-testaus työkaluista.

4. Panosta sosiaaliseen mediaan

Liian monet verkkokaupan omistajat kertovat, että he ulkoistavat sosiaalisen median tai delegoivat sen muille. Sosiaalisen media on tehokkain ja paras kanava markkinoida verkkokauppaa. Ilman panostuksia someen verkkokauppaa tuskin edes löydetään. Yrittäjän kannattaa myös itse osallistua sosiaalisen median markkinointiin, vaikka yrityksessä olisi erikseen sosiaalisesta mediasta vastaava henkilö.

Lisäksi verkkokauppaan kannattaa sisällyttää mahdollisimman paljon sosiaalisen median elementtejä. Anna asiakkaille mahdollisuus jakaa tuotearvioita ja suosituksia sosiaaliseen mediaan sekä laita selkeästi “seuraa meitä” -painikkeet näkyviin. Nämä kaikki parantavat verkkokaupan konversioita.

5. Mene mobiiliin

Ihmiset käyttävät mobiililaitteita koko ajan enemmän. Verkkokaupan pitää olla toimiva myös mobiililaitteilla, koska mobiiliostaminen kasvaa valtavaa vauhtia. Tutkimuksen mukaan mobiiliostaminen kasvaa 626 miljardiin dollariin vuoteen 2018 mennessä. Mikäli et keskity mobiiliin verkkokauppasi katoaa markkinoilta 3-5 vuodessa.

6. Älä unohda hakukoneoptimointia

Verkkokauppa markkinat kasvavat valtavaa vauhtia ja markkinoille tulee koko ajan uusia toimijoita. Lisääntyvä kilpailu tekee hakukoneoptimoinnista entistä tärkeämpää, jotta voit erottautua massasta. Pitkän aikavälin menestys perustuu systemaattiseen hakukoneoptimointiin. Sen merkitystä ei saa vähätellä! Tästä voit lukea miten kirjoitat hakukoneystävällistä sisältöä.

7. Jatka kehittämistä

Älä koskaan lopeta verkkokaupan kehittämistä. Monesti ajatellaan, että nyt verkkokauppa on perustettu eikä enää tarvitse muuta kuin odotella tilauksia. Teknologia, trendit ja asiakkaiden mieltymykset muuttuvat. Näiden mukana pitää muuttaa ja uudistaa verkkokauppaa jatkuvasti. Ainoastaan jatkuvan kehittämisen mallilla pysyt kilpailijoiden edellä ja teet verkkokaupastasi tuottavan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

7 vinkkiä menestyvään verkkokauppaan

- taneli.katila