Product added to your WishlistView Wishlist

Verkkokauppa on yleistynyt viime vuosina huomattavasti, eikä ilman syytä. Digitalisaatio ja internetin kehitys ovat mahdollistaneet tuotteiden myymisen helposti verkossa ympäri maailmaa. Nykyään verkkokauppa on järkevä ja yksinkertainen tapa aloittaa liiketoiminta. Kaikki tarvittavat työkalut verkkokaupan perustamiseen ovat helposti saatavilla, tarvitset ainoastaan kovan asenteen ja halun menestyä globaaleilla markkinoilla.

Tässä 5 syytä, miksi verkkokauppa kannattaa perustaa nyt!

1. Maailmanlaajuisen sähköisen kaupankäynnin odotetaan kasvavan jopa 25 prosenttia

eMarketerin ennusteiden mukaan sähköinen kaupankäynti kasvaa radikaalisti vuoteen 2018 asti, todennäköisesti siitä eteenpäinkin. Tänä vuonna on odotettavissa 6 prosentin kasvua, mikä tarkoittaa reilun triljoonan dollarin rahamääräistä kasvua. Viime vuoden lopulla verkkokaupan arvo oli kokonaisuudessa huimat 24 triljoonaa dollaria. Pelkästään Yhdysvalloissa verkkokauppa tulee ennusteiden mukaan kasvamaan jopa 16.5 prosenttia vuosina 2013-2018.

Aina liiketoimintamallia suunniteltaessa on seurattava trendejä ja haettava kasvua sieltä mistä se on saatavissa. Edellä mainitut luvut kertovat, että verkkokauppa on kannattava liiketoimintamalli uusille yrityksille sekä olemassa oleville yrityksille, jotka hakevat kasvua. Mikäli, haluat aloittaa sähköisen kaupankäynnin, tuskin koskaan on ollut parempaa hetkeä aloittaa.

2. Verkkokauppa tuottaa kun olet nukkumassa

Kivijalkamyymälöille sijainti on kaikki kaikessa. Se vaikuttaa merkittävästi löydettävyydeen ja myyntiin. Verkossa voit perustaa myymälän verkkoon omalle domainillesi ja tavoitat asiakkaat globaalisti. Verkkokauppa mahdollistaa näkyvyytesi globaalisti, ilman useita paikallisia kivijalkamyymälöitä. Verkkokauppa mahdollistaa ansainnan jopa nukkuessa. Eri aikavyöhykkeillä asuvat potentiaaliset asiakkaat ostavat eri aikaan ja kassavirta on mahdollinen ympäri vuorokauden. Yritysten tulisikin hyödyntää entistä enemmän teknologian tarjoamaa “vipuvaikutusta” laajentaa liiketoimintaa globaaleille markkinoille verkkokaupan avulla.

3. Verkkokauppa on helppo käynnistää

Verkkokaupat ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina. Nykyään edistyneimmät ratkaisut ovat äärimmäisen visuaalisia ja asiakasystävällisiä. Verkkokauppa on mahdollinen tuotteille ja palveluille, joita ei aikaisemmin ole ostettu verkosta. Nykyään esimerkiksi verkosta ostetaan paljon palveluita, kuten hakukoneoptimointia. 

Haastavinta sähköisen kaupankäynnin aloittamisessa on kehittää hyvät tuotteet tai palvelut. Mikäli sinulla on tarvittava intohimo kehittää edistykselliset tuotteet ja tarvittavat suhteet tarvittaviin sidosryhmiin, ei verkkokaupan pystyttäminen ole vaikeaa. 

4. 80 prosenttia internetin käyttäjistä on joskus ostanut verkkokaupasta

Kaiken lisäksi tämä 80 prosenttia kasvaa koko ajan kiihtyvällä vauhdilla. Verkkokaupan omistajan on rakennettava vahva luottamus ja uskottavuus liidien ja asiakkaiden silmissä. Verkkokauppa on rakennettava asiakasta silmällä pitäen. Sen pitää olla houkutteleva ja  helposti navigoitava ja sisällön tulee auttaa asiakkaita. Tämä vahvistaa uskottavuuttasi ja kasvattaa luottamusta. Luottamusta voi rakentaa monella tavalla, mutta sähköisessä kaupankäynnissä jatkuva toiminnan kehittäminen on avain luottamukseen. 

Ei ole liioiteltua sanoa, että luottamuksen rakentaminen on tärkein tekijä verkkokaupassa onnistumiseen. Ihmiset luottavat nykyään enemmän verkkokauppoihin, mutta turvallisuus ja yksityisyydensuoja ovat edelleen monen huolena. Kokonaisuutena parempi asiakaskokemus vaikuttaa positiivisesti luottamukseen ja olemme koonneet yhteen mitkä tekijät vaikuttavat hyvään asiakaskokemukseen?  

5. Voit myydä asiakkaille enemmän tulevaisuudessa

Lähes jokainen verkkokaupan omistaja toteaa,  että “kitkan” vähentäminen on erittäin tärkeää myynnin kasvattamisessa. Tyhjät tai hylätyt ostoskorit ovat yleinen ongelma ja jatkuva palvelun kehittäminen sekä myyntisuppilon optimointi ovat avainasemassa varmistettaessa maksimaalista konversiota. Yksinkertaisesti, miten kävijät saadaan viemään ostoprosessit loppuun asti. 

Onneksi, markkinoilla on monia erinomaisia työkaluja, jotka jäljittävät ostoprosessin keskeyttäneet asiakkaat. Mielestämme markkinoiden paras työkalu on CartHook, mikä jäljittää automaattisesti keskeyttäneet ostosten tekijät ja lähettää heille sähköpostia. 

Sisältömarkkinointi on toinen erinomainen tapa myydä lisää tulevaisuudessa. Sinun tulee tarjota potentiaalisille asiakkaille relevanttia ja arvoa lisäävää sisältöä säännöllisesti. Verkkokauppaan järkevästi sijoitetttujen “call-to-action” -painikkeiden avulla voit luoda sähköpostilistoja ja tavoitat kohdeyleisön henkilökohtaisilla tarjouksilla. Voit tutustuta tarkemmin aiheeseen verkkokaupan käyttäjäystävällisyydestä kertovassa artikkelissamme. 

Lopuksi

Verkkokauppa on nykyään äärimmäisen tehokas tapa laajentaa liiketoimintaa. Edellä mainitut luvut vain vahvistavat sähköisen kaupankäynnin mahdollisuuksia  myydä tuotteitta ja palveluita globaalisti. Yritysten kannattaa rohkeasti tarttua tähän mahdollisuuteen. Mikäli haluat kuulla enemmän verkkokaupan perustamisesta, ota rohkeasti yhteyttä, me autamme mielellämme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastaan Ideal Digin Opi ja Muotoile -liiketoiminnoista.

5 tärkeintä syytä perustaa verkkokauppa

- taneli.katila